/** POPUP 2014.05.07. **/ /** POPUP **/
Most adásban: Down To The Bone: Cooking With Gas
Következik: Djabe: Ház A Dombtetőn - Arling / Cameron: Shiva'n'apos;s Daughters - Makám / Lovász Irén: Édesanyám - Gare Du Nord: How Was It For You
Hallgat�s 320kbps 44 KHz Stere� MP3
Az elhurcolt, magyarosrszági németekre emlékeztek
2018.01.29. 10:15
A magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából szervezett megemlékezést, idén már negyedik alkalommal a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a Királykút Emlékházban szombaton délután.

A magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából szervezett megemlékezést, idén már negyedik alkalommal a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a Királykút Emlékházban szombaton délután. A megemlékezés a magyar és a sváb himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd ezt követően a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adtak műsort.Márkus Beáta tartott előadást a megemlékezőknek arról, hogy a kiűzött emberek miként illeszkedtek be és milyen nehézségekkel voltak kénytelenek megbirkózni. Mint mondta, van oka optimistának lennie a német kisebbségnek, mert a magyarországi népszámlálások azt mutatják, hogy a német nyelvű kisebbség száma csökken, viszont érdekes módon akik magukat német nemzetiséginek vallják az ő számuk növekszik. A többször is leálló kiszállítások 1948. június 15-én értek véget, addig mintegy 130-150 ezer embert az amerikai, 50 ezer embert a szovjet megszállási övezetbe szállítottak, a korábban elmenekültekkel együtt mintegy 220-250 ezer lehetett a Németországba horcoltak száma. (szekesfehervar.hu)

Fotó: ÖKK

 
Küldés e-mailbenOldal nyomtatása
 

Most hallhatod a Fehérvár rádióban:

Zenés éjszakai összeállítás
 

H�rek:
 

NemzetiKúltúrálisAlap
NKA_csak_logo_rgb.jpg
 
 
Műsorok
Műsorok
 
 
Rádióállomás

allomas.jpg

 
 
HEROE
HEROE_2010.jpg
 
 
Reklám
 
 
Cseh Tamás Program
cstp.png
 
 
ZENÉS KÖSZÖNTŐ
FR_bimbam.jpg
 
 
Hírszerkesztőség

news_kicsi.jpg

 
 
Facebook

fbgh.jpg

 
 
Okostelefon
Android_on_iPhone.png
 
 
Reklám